Rumored Buzz on istiridye mantarı tohumu

Mantarın sayısız faydalarının tüketiciye ulaştırılması verilen emeğin karşılığının alındığının bir göstergesi olur.

İster evde hobi amaçlı ister ticari amaçla olsun mantar yetiştiriciliği için en önemli konuların başında mantar miseli gelir. Sitemize de gelen sorular arasında istiridye mantarı tohumu veya mantar miseli nereden alınır sorusu ilk sıralardadır.

Islatma işlemi sonunda samanın nem oranının % 75 civarına getirilmesi sağlanır. Saman yeterli neme ulaştıktan sonra kaba yığın yapılması işlemine başlanır.

Biraz sarımsak ve soğanla buluştuğunda adeta zirveye oynayan tadıyla damaklarda iz bırakan bu nefis mantarı gelin birlikte tanıyalım ve yetiştirilmesinden faydasına dek tüm özelliklerini keşfedelim.

Mantar kompostu nasıl yapılır ■ Kompost yığınının, pastörizasyon sonrası, ekim torbalarına doldurulması na geldi sıra.

Japon, Kore ve Çin mutfaklarında hatırı sayılır bir yeri bulunuyor. Yaprak mantarı veya kayın mantarı olarak da bilinmesinin sebebi, doğada kayın ve kavak ağaçlarının gövdelerinde yetişmesinden kaynaklanıyor.

 İstiridye mantarının ekimi çok önemlidir. Mantarın yetişmesi için hazırlanan ve mantarın gelişmesini sağlayan kompost içine homojen olarak dağıtılması gerekir. Mantar miseli ancak doğru oranlarda karıştırıldığı zaman verimli olur.

Bunun için yığın açılarak yayılır ve kompostun kuruyan kısımları ıslatılır: Üzerine 141 kg kepek ve forty kg melas (şeker fabrikası artığı) eşit bir şekilde serpilir ve sıkıştırılarak tekrar yığın yapılır.

Mantar misellerinin birlikte ekildiği kompost doğa ile bir araya geldiğinde bakterileri kendine doğru çeken bir karışım özelliği taşır. Normalde zararlı yapılardan miselleri koruyan kompost doğada savunmasız hale gelebilir. Bu nedenle de toprağın ekim yapılmadan önce mutlaka çapalanması ve temizlenmesi gerekmektedir.

• Tahılları misel ile karıştırın: Kurumuş tahılları, steril bir çalışma yüzeyinde ve steril eldivenlerle karıştırın. İstiridye mantarı miselini tahıllara ekleyin ve iyice karıştırın.

Tohumun kompost içinde iyice ve düzgün bir şekilde dağıtılması çOkay önemlidir. İdeal bir yetiştirme ortamı için Ortalama olarak ten kg kompost içine 300 gram ile 500 gram arasında tohum karıştırılması gerekir. Mantarı hem evde hem de serada kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.

İstiridye mantarı, kalp sağlığını desteklemenin yanı sıra kan şekeri seviyelerinin düzenlenmesine de yardımcı olabilir.

Tohumlarfidana.net’ten satın alacağınız istiridye mantarı tohumları, evde kolay ve hızlı bir şekilde yetiştirilebilir. Sadece doğru ortamı ve koşulları sağlayarak, lezzetli istiridye mantarlarınızı kolayca yetiştirebilirsiniz.

İstiridye mantarını evde yetiştirmek istiyorsanız büyük marketlerde hazır olarak satılan kitlerden alabilir ve uygun koşulları sağladığınız bir more info ortamda, birkaç sulamadan sonra mantarlarınıza kavuşabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *